שאלה - נטילת פבוקסיל בהריון

השאלה:
אני מטופלת זה כמה שנים בסרוקסאט, אך עקב סיבות שונות אני כעת עוברת לפבוקסיל. האם התרופה בטוחה לשימוש בהריון (אינני בהריון כרגע) לעומת תרופות אחרות של הדור החדש, כגון סרוקסאט שנטלתי בהריון והכל היה בסדר? האם פבוקסיל גם היא בטוחה?


תשובה:


פבוקסיל משוייך לקטגוריה C בהריון. זה אומר אחד משניים: או שמחקרים שעשו בבעלי חיים גילו שיש סיכון לעובר ומחקרים בבני אדם לא נעשו, או שאין מחקרים בכלל (לא בבני אדם ולא בבעלי חיים). מאחר שאין מספיק מידע, יש להשתמש בתרופה רק אם התועלת בשימושה עולה על הנזק שיכול להיגרם. בקיצור, ההמלצה היא לא לקחת את התרופה בהריון בשל העדר מידע על ההשפעות שיכולות להיות לה על העובר.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!