//

שאלה - נטילת אימיטרקס למיגרנה יחד עם רסיטל

השאלה:
אני בת 20, סובלת ממיגרנה עם אאורה אחת לשבוע שנמשכת יומיים. כדורים כגון אדויל, נורופן, אקמול, מיגרלב לא עזרו. נוירולג צבאי נתן אימיטרקס שעזר, אבל אני לוקחת רסיטל 10 מיליגרם ביום. הנוירולוג אישר את השילוב. אחרי האימיטרקס הרגשתי כאב בטן, כאב גרון ול


תשובה:


לתרופה אימיטרקס (sumatriptan) יש מבנה כימי דומה לזה של סרוטונין, והיא פועלת על קולטנים לסרוטונין. רסיטל (citalopram) שייך לקבוצת ה- SSRI ומעלה את רמת הסרוטונין במוח. אימיטרקס יכול להגביר תופעות הלוואי של תרופות אחרות המשפיעות על רמת הסרוטונין במוח. בנוסף, יש סכנה לתסמונת סרוטונרגית. לא כל כך מומלץ לקחת את שתי התרופות יחד. יש לשקול שינוי של התרופות.

תופעות הלוואי שציינת יכולות להיות גם קשורות לאימיטרקס, אם כי אינן שכיחות בנטילת תרופה זו.

על בעיות שיכולות להיות בשילוב תרופות שונות אפשר ללמוד באמצעות כלי לבדיקת תגובות בין תרופתיות שישנו באינפומד:

http://www.infomed.co.il/DrugInteract.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!