שאלה - האם נחוצה הפסקה בנטילת גלולות למניעת הריון ל"רענון המערכת"?

השאלה:
נטלתי גלולות למניעת הריון כשנה, כעת אני בהפסקה של חודש לרענון המערכות. אני ובן זוגי קיימנו יחסים ללא הגנה כ-8 ימים אחרי שהייתי אמורה להתחיל את החפיסה הנוספת. לא היתה שפיכה בפנים. האם יש סיכוי להריון? (על אף שהוא לא היה קרוב לזה ולא הרגיש את זה, ולפני


תשובה:


קודם כל חשוב שתדעי שאין כל סיבה לעשות הפסקה "לניקוי הגוף" או ל"רענון המערכות", מכיוון שהגלולות מהדור החדש מכילות כמות נמוכה יחסית של הורמונים ואין כל בעיה ליטול אותן ברצף (ומובן ששנה אינה נחשבת לתקופה ארוכה). לכן, אם את מקיימת יחסי מין עם בן זוגך באופן קבוע, עדיף להמשיך את הנטילה ללא הפסקות.

לגבי קיום יחסי מין - לגלולות למניעת הריון אין כל השפעה לטווח ארוך. מרגע שהפסקת ליטול אותן, אינך מוגנת בפני הריון. במקרה של חדירה ללא שפיכה, הסיכוי להריון קלוש.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!