שאלה - הסרת שיער בלייזר בעת טיפול עם רואקוטן

השאלה:
אני נוטלת זה 3 חודשים את התרופה רואקוטן, ומסירה שערות לצמיתות על ידי לייזר. האם טיפול הלייזר יכול להמשיך במקביל לטיפול ברואקוטן, או שיש בזה סיכון כלשהו?


תשובה:


השפעות רואקוטן על העור כוללות הידקקות העור והשיער, שבירות ויובש של העור, גרד, פריחה, התרפאות לא תקינה של פצעים, ומגוון פריחות והצטלקויות. יש סיכון מוגבר לכוויות שמש ויש להימנע מחשיפה ממושכת לקרינת UV או קרני שמש.

ההמלצה הגורפת היא לא לערוך מניפולציות עוריות במשך שנה מטיפול ברואקוטן. ספציפית לגבי הרחקת שיער, לאור הסיכון להצטלקויות, יש להימנע מהסרת שיער בשעווה לפחות עד שישה חודשים מתום הטיפול. לגבי הסרת שיער בלייזר, אין המלצה חד-משמעית, וניתן למצוא ספרות המאשרת פרוצדורה זו, אך שוב, המקובל הוא להימנע מכך, מחשש להצטלקויות.

בברכה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!