שאלה - חומצה פולית ואלרגיה לפניצילין

השאלה:
אני אלרגית לפניצילין ולארטופן. האם יש לי סיכון בנטילת חומצה פולית לפני כניסה להריון? האם יש זמן מומלץ במהלך היממה לנטילת התרופה?


תשובה:


חשוב ליטול חומצה פולית כחודשיים לפני תחילת ההריון במינון של 400 מק"ג. אין קשר בין האלרגיה לחומרים שציינת לבין נטילת חומצה פולית. הקפידי רק לבקש מהרוקח תכשיר המכיל חומצה פולית בלבד, בלי תוספים. צייני את האלרגיה ממנה את סובלת.

מידע נוסף על נטילת חומצה פולית בהריון תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_111207_8.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!