הסיבה לחוסר פוריות בנשים יכולה להיות קשה לאבחון אך, קיימים טיפולים רבים להפרעות השונות. הטיפול לא תמיד נחוץ מכיוון שכחצי מהזוגות הסובלים מחוסר פוריות יצליחו להיכנס להריון בתוך שנתיים מרגע שהתחילו לנסות.
-
פוריות: הפרעות בפוריות אצל נשים תסמינים
-
סיבות וגורמי סיכון
-
אבחון ובדיקות
-
טיפולים ותרופות
-
מניעה
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני נוטלת גלולות מסוג סרזט במשך יותר משנה בגלל רמה גבוהה של כולסטרול שהסיבות לה גנטיות. במשך כל הזמן הזה לא היו לי דימומים. האם זה תקין? האם עליי להחליף את סוג הגלולה?
-
שאלה: אני בת 33. לאחרונה אובחנה אצלי פעילות יתר של בלוטת התריס. אחרי מיפוי תהיה אולי אבחנה מדוייקת יותר, לא ברור כרגע אם זו מחלת גרייב. אני מעוניינת להיכנס להריון כאשר תאוזן הבלוטה. קראתי באתר כי ישנן שתי תרופות לטיפול בהיפרתירואידיזם, וכי PTU מותרת לשימ
-
שאלה: זה כמה חודשים שהמחזורים שלי אינם סדירים. הרופא החליט לתת לי פרוברה על מנת לקבל מחזור, ולעשות בדיקת הורמונים בדם ביום השלישי למחזור. רציתי לדעת אם ערך אסטרדיול של 521 הוא תקין. הבנתי שהערך שנמדד אצלי גבוה, אך מהי הסיבה? האם מפרוברה שנטלתי? האם יש לז
-
שאלה: זה זמן רב שאני מנסה להיכנס להריון - ללא הצלחה. בבדיקות דם שעשיתי, יצא רמת TSH 11.46 אשר הוסבר לי שקשורה לבלוטת התריס. רופא הנשים אמר שזה לא קשור. רופא המשפחה אמר שזו בהחלט יכולה להיות הסיבה לקושי להיכנס להריון. מי צודק ומה עלי לעשות?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
תרופות קשורות
- קלומיפן (איקקלומין)
- דידרוגסטרון
- גאנירליקס
- טריפטורלין (דקפפטיל)
- פרוגסטרון
- פוליטרופין
- נפארלין
- בוסרלין
- הורמון HMG
- צטרורליקס
- הורמון HCG
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הפריה חוץ גופית
- טיפול תרופתי
-
מחלות קשורות
- זיבה
- יובש בנרתיק
- פטרייה בנרתיק (קנדידה)
- פוליפ ברחם
- עגבת
מאמרים בנושא פוריות: הפרעות בפוריות אצל נשים
ניתן לטפל באי-פריון, אך יש גם סיכונים לכתבה המלאה
מחקר אשר נעשה באוניברסיטה העברית מעלה כי 15% מהרופאים תומכים בביצוע סינון מועמדים לטיפולי פוריות לכתבה המלאה