שאלה - שאלות בנוגע לסרוקסט, קלונקס וריספרדאל א. האם מותר להפסיק בבת אחת טיפול ב

השאלה:
שאלות בנוגע לסרוקסט, קלונקס וריספרדאל א. האם מותר להפסיק בבת אחת טיפול בסרוקסאט (Paroxetine), קלונקס
(Clonazepam) וריספרדל (Risperidone) או שזה גורם נזק?
ב. האם שימוש ממושך בתרופות אלו עלול לגרום לנזק מוחי בלתי הפיך?
ג. למה הרופא אומר לי להמשיך לקחת את הטיפול למרות שאני לוקחת אותו
כבר חודשיים וחצי והוא לא עוזר?


תשובה:

א. אין להפסיק לקחת תרופות אלו בבת אחת. כלל זה נכון לגבי כל
התרופות נוגדות פסיכוזה, תרופות נגד דיכאון, ותרופות ממשפחת
הבנזודיאזפינים. הפסקת הטיפול בפתאומיות עלולה להביא להחזרת סימני
המחלה, ובנוסף לכך למגוון רחב של תסמינים ותופעות לוואי. הפסקת
פתאומית של הטיפול בריספרדאל (נוגד פסיכוזה) עלולה לגרום לבחילה,
הקאה, הזעה, כאב ראש, ואי שקט. הפסקה פתאומית של הטיפול בסרוקסט
(נוגד דיכאון ממשפחת חוסמי סרוטונין סלקטיבים) יכולה להביא
לסחרחורת, בחילה, עייפות, חוסר שינה, התכווצויות בבטן וחרדה. הפסקה
פתאומית של טיפול בקלונקס (בנזודיאזפין) תגרום להפרעות בשינה,
פירכוסים והזיות.

ב. עד עתה אין כל הוכחה כי שימוש ממושך בתרופות אלו גורם לנזק מוחי
בלתי הפיך.

ג. לתרופות אלו לוקח מספר שבועות ולעיתים אף חודשים עד אשר רואים
את השפעתן המיטיבה. גם השפעה של שינוי במנה או בטיפול יכולה להיראות
רק אחרי מספר שבועות או חודשים. יש להתאזר בסבלנות ולהמשיך לקחת את
הטיפול, ובכל מקרה, אין להפסיק את הטיפול ללא הוראת הרופא. בבוא העת,
כאשר יחליט הרופא על הפסקת הטיפול היא תיעשה תוך ירידה הדרגתית
במינון במשך מספר שבועות.

[18/01/2001]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!