שאלה - דימום מתמשך אחרי הפלה באמצעות ציטוטק

השאלה:
לפני שלושה שבועות וחצי עברתי הפלה בעזרת ציטוטק. היה לי דימום חזק יומיים אחרי ההפלה, והוא נחלש לאט. עד השבוע השעבר הדימום עדיין נמשך, אבל היה חלש. ביומיים האחרונים הוא קצת התחזק. הוא עדיין חלש, אך זה לא מסתיים, וזה מדאיג אותי. מה זה אומר? הבנתי כי דימום ממושך, אפילו מועט, מעיד על שאריות הריון.

כמה זמן אני אמורה לדמם? לפני שבוע הבטא היה 400, אתמול בבדיקה ירד ל-55. האם זה תקין? האם הפתרון הוא לעשות גרידה וכך ייגמר סיוט הדימומים?


תשובה:


הירידה בערכי הבטא טובה ומעידה על תהליך של הפסקת ההריון. הדימום שאת מתארת הוא דימום חלש מאוד שאינו מעלה חשד לשאריות הריון ברחם. עם זאת, בתקופה שלאחר טיפול בציטוטק נחוץ מעקב של רופא הכולל בדיקת אולטרסאונד. הבדיקה צריכה להראות רחם ריק.

אני מצרפת קישור לדף עם מידע על ההשפעות וההשלכות של ציטוטק ולמידע על התרופה באינדקס התרופות של אינפומד.

http://www.nashim.sheba.co.il/102/84.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!