שאלה - נגע של וירוס הפפילומה בחלל הפה של ילדה

השאלה:
יש לי ילדה בת 7 שביקרה אצל רופאת שיניים. הרופאה אמרה שמעל השן הקדמית יש נגע ורוד בגודל 4 מ"מ, שנראה לה כמו וירוס פפילומה. ממה זה יכול להיות? מה כדאי לעשות? האם זה מסוכן?(אין לילדה קשר עם בנים.


תשובה:


אם אומנם מדובר בפפילומה של חלל הפה, מדובר כנראה בזיהום של וירוס הפפילומה (HPV). זיהום על ידי ווירוס הפפילומה של חלל הפה בילדים יחסית נדיר, אבל בהחלט מדווח בספרות הרפואית. זני הווירוס אשר מופיעים בחלל הפה בגילאים צעירים הם שפירים ברובם הגדול של המקרים, והם נעלמים מעצמם לאחר מספר חודשים.

וירוס הפפילומה מועבר במגע ישיר על ידי אזורים אחרים של העור אשר נגועים בווירוס. ייתכן שהנגיף הועבר לחלל הפה על ידי בתך מאזורי גוף אחרים אשר נגועים או על ידי אנשים אחרים שבאו במגע איתה.

האבחנה של זיהום על ידי וירוס הפפילומה נעשית בדרך כלל על ידי בדיקה פשוטה של הנגעים שנראים כגידולי עור או רירית קטנים, שעליהם יכולות להיות גבשושיות קטנות לבנות, שגודלן נע בין 3 ל-5 מ"מ. ישנם מקרים בהם האבחנה איננה חד-משמעית. במקרים אלה משלבים גם נטילת ביופסיה מהנגע החשוד.

אני ממליץ לכן לפנות לבדיקה של רופא עור על מנת שיבדוק אם מדובר אומנם בפפילומה או בזיהום אחר של חלל הפה. לאחר הבדיקה הוא יוכל להמליץ על טיפול מתאים, אם יהיה בכך צורך.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!