שאלה - שינויים במצב הרוח לאחר הפסקת נטילת גלולות למניעת הריון

השאלה:
בשנים האחרונות אני משתמשת בגלולות למניעת הריון מסוג מינס כמעט ברציפות. הפסקתי את השימוש לפי כ-3 שבועות. בארבעת הימים האחרונים סבלתי מחרדות ודיכאון, שאינם אופיניים לי. האם יש קשר ביניהן לבין הפסקת השימוש בגלולות? אני נוטלת גם כדורי רדוקטיל במשך כ-3 חודשים.


תשובה:


הפסקת נטילת הגלולות הוציאה את גופך מהאיזון ההורמונלי שהוא רגיל לו, ובמצב כזה, חוסר האיזון יכול לגרום לשינויים במצב הרוח. רדוקטיל, שהוא טיפול להרזייה, יכול גם הוא לגרום לשינויים במצב הרוח. זו אחת מתופעות הלוואי האפשריות שלו, אך את נוטלת אותו כבר 3 חודשים, ולכן לא סביר שרק כעת הוא מתחיל לגרום לדיכאון והחרדות.

אמליץ לך להמתין זמן מה, עד שגופך יתאזן שוב מבחינה הורמונלית. אם אין שיפור, פני לרופא להתייעצות ולבדיקה.

כל טוב!

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!