//

שאלה - בדיקה לאבחון הריון

השאלה:
לפני כחודשיים החלטנו להפסיק לקחת גלולות, לאחר 6 שנות שימוש בהן, מאחר שגילו אצלי גושים שפירים בשד. אנו משתמשים בקונדום כאמצעי מניעה, אך קרה שפעם אחת הוא נקרע במהלך קיום יחסי מין. הייתי אמורה לקבל את המחזור לפני כשבוע. מדי פעם יש לי מיחושים בבטן וכאבים קלים. האם יתכן איחור כה ארוך במחזור שלא מצביע על הריון? האם בדיקת הריון ביתית יכולה לזהות הריון כבר עכשיו?


תשובה:


בדיקת הריון ביתית, בדיקת בטא HCG יש לבצע כ-9 עד 14 יום לאחר התאריך בו היתה צריכה להופיע הווסת האחרונה שלא הופיעה. בדיקת בטא שלילית שבועיים לאחר תאריך זה שוללת הריון, כלומר במקרה שלך, זה עוד יכול להיות מוקדם מדי כדי שהבדיקה תהיה חיובית.

איחור של שבוע אינו איחור ארוך במיוחד, ויכולות להיות לכך סיבות נוספות מעבר לכניסה להריון, אך אם בדרך כלל המחזור שלך סדיר ולא היה אירוע אחר שיכול היה להשפיע על מצבך הבריאותי, אז יש סיבה לחשד שאכן נכנסת להריון.

מידע נוסף לגבי הבדיקה הביתית תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/medTestDir/pregnancy.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!