שאלה - כניסה להריון אחרי הפסקת שימוש בגלולות ודימום אחרי מגע מיני

השאלה:
שלום! אני בת 27 מנסה להיכנס להריון. הבעיה היא שהווסת שלי לא סדירה ואחרי שהפסקתי ליטול גלולות לאחר מגע מיני יש דימום קל.
איך אני יכולה למצוא זמן אופטימלי להיכנס להריון ? ולמה מעיד הדימום לאחר מגע מיני ?



תשובה:
כמה זמן עבר מאז הפסקת ליטול גלולות?
ידוע שבנשים שמפסיקות נטילת גלולות למניעת הריון על מנת להיכנס להריון , במשך מספר חודשים לאחר מכן המחזורים אינם ביוציים כלומר, אין שחרור של ביצית מהשחלה שנודדת לרחם וממתינה להפריה. הדבר יכול להיות כרוך במחזורים לא סדירים אך, עם הזמן יש חזרה לאיזון ההורמונלי הטבעי והמחזורים יהיו ביוציים ויאפשרו כניסה להריון. אין הדבר מעיד על אי פוריות. אבל אם עבר זמן רב מאז הפסקת עם הגלולות (מס' חודשים או יותר) ועדיין את סובלת מאי סדירות במחזור, עלייך לפנות לרופא/ת נשים.

הזמן האופטימלי להיכנס להריון הוא בזמן שהביוץ מתרחש. במחזור סדיר בן 28 יום (מתחילים לספור מהיום הראשון של הווסת), הביוץ מתרחש בערך ביום ה - 14 וסביב תקופה זו מומלץ לקיים יחסי מין על מנת להיכנס להריון.

לגבי הדימום, אם מדובר בדימום קל ייתכן שהחדירה עצמה או החיכוך עם איבר המין הגברי גרמו לפגיעה ברירית ולדימום, האם יש לך יובש באזור הנרתיק ? האם כואב לך בזמן קיום יחסי מין ? במידה והבעיה נמשכת אני ממליצה לך לפנות לרופא/ת נשים.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!