שאלה - דימומים בין-וסתיים בשימוש בגלולות למניעת הריון מסוג פמינט

השאלה:
אני בת 26 ויש לי בעיה של דימום בין-וסתי זה חודשיים, כתוצאה משימוש בגלולת פמינט, שאותה אני במשך נוטלת כשנתיים. ההסבר לתופעה זו, לפי הרופא שלי, הוא שרירית הרחם נהיתה דקה.

הרופא נתן לי 2 אפשרויות. האחת היא לעשות הפסקה של חודש. אם זו האפשרות שבה אני בוחרת, מתי עליי לחזור ליטול את הגלולה הבאה? ביום הראשון אחרי הווסת או כגלולה ראשונה ביום הראשון של הווסת? והאפשרות השניה שהציע הרופא היא שבנוסף לפמינט אקח גלולה בשם פרוגינובה 20 מ"ג אסטרוגן למשך חודש אחד. לפי הבנתי, תרופה זו גורמת לעיבוי רירית הרחם.

האם לא יהיו תופעות לוואי להפצצה כזאת של הגוף בהורמונים, כמו הגדלת שדיים ועליה במשקל? מה דעתכם? האם עלי לעבור לגלולות למניתע הריון עם מינון יותר גבוה?


תשובה:


אחת מתופעות הלוואי האפשריות של שימוש בגלולות למניעת הריון "מהדור החדש", שמינון ההרומונים בהן נמוך יחסית, היא דימומים בין-וסתיים, כמו אלה שאת חווה. הפתרון הפשוט ביותר הוא אכן להפסיק את השימוש למשך חודש, ולחזור לנטילת הגלולות ביום הראשון של הדימום הווסתי הבא. לעיתים התופעה לא נעלמת ועשויה לחזור.

עוד פיתרון קל יחסית הוא להחליף את סוג הגלולות לגלולות עם מינון הורמונלי גבוה קצת יותר, בהתאם להמלצת הרופא/ה המטפל/ת.

מובן שישנו גם הפתרון שהציע רופאך: נטילת פרוגינובה. בשימוש קצר טווח, סביר להניח שלא תחווי תופעות לוואי משמעותיות, אך עם זאת, בגילך, רק לצורך מניעת דימומים בין-וסתיים, נראה לי שהתוספת מיותרת.

אני חושבת שמבין כל האפשרויות, כדאי פשוט לנסות גלולות מסוג אחר. זכרי רק להתאזר בסבלנות, כיוון שלעיתים לוקח זמן עד שהגוף מתרגל לגלולות החדשות ומתאזן.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!