שאלה - טיפול הורמונלי למניעת דימום וגינלי

השאלה:
הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון לפני כ-4 חודשים. בשלושת החודשים הראשונים לאחר ההפסקה, הופיעו לי דימומים והפרשות חומות כשבועיים לאחר הווסת. ביצעתי משטח צוואר רחם וכן אולטרסאונד וגינלי, הבדיקות יצאו תקינות. הרופא רשם לי אוטרוגסטן 200. לקחתי את התרופה בחודש האחרון החל מהיום ה-16 עד היום ה-25.

תוך כמה ימים מיום הפסקת התרופה אמורה להופיע הווסת? יש לי דימומים קלים אבל בינתיים לא וסת. האם ייתכן שאני בהריון?


תשובה:


אוטרוגסטן היא תרופה המכילה פרוגסטרון. את אמורה לקבל מחזור בין 4-7 ימים לאחר הפסקת התרופה. יכול להיות שהדימומים המעטים שאת מתארת הם המחזור. לפי הדימומים כנראה שאת לא בהריון, אבל לא יזיק לעשות בדיקה ליתר ביטחון.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!