שאלה - שימוש באומפרדקס אחרי טיפול משולש להליקובקטר פילורי

השאלה:
אני בן 34, סבלתי רבות מצרבות, נמצא כי:
H.Pylori (UBT-C13)
25.40 (positive)




תשובה:
אני בן 34, סבלתי רבות מצרבות, נמצא כי:
H.Pylori (UBT-C13)
25.40 (positive)

קיבלתי ולקחתי שילוב של מוקסיפן, קארין ואומפרדקס.
מוקסיפן 500 מ''ג 2 כדורים בבוקר ו 2 בערב
קארין 500 מ''ג 1 בבוקר ו 1 בערב
ואומפרדקס 20 מ''ג.

סיימתי לקחת, הצרבות כמעט ונעלמו לחלוטין.
רופאת המשפחה המליצה לא לעצור ולקחת אומפרדקס פעם ביום למשך כ 3 חודשים.
לא ראיתי בשום מקום התייחסות לטיפול המשך.
האם נדרש המשך לקיחת תרופות לאחר סיום האנטיביוטיקה ובעודי ללא צרבות?
ואם כן, האם אומפרדקס מתאים לשימוש יומיומי לכמה חודשים?

חודש לאחר טיפול משולש להליקובקטר פילורי מומלץ לחזור על תבחין הנשיפה, כדי לוודא שהטיפול אכן השמיד את החיידק.

טיפול קבוע באומפרדקס אינו חלק מן הפרוטוקול הטיפולי המקובל, אולם הוא אפשרי בהחלט אם החולה סובל מצרבות.
אינני יודעת מה היה שיקול הדעת של הרופאה שלך, כאשר החליטה להמשיך את האומפרדקס, אבל אני אינני מכירה את כל ההיסטוריה הרפואית שלך.
בהחלט ניתן לקחת את האומפרדקס יום יום.

אם תחזור על בדיקת הנשיפה והיא תהיה תקינה, ואינך סובל מצרבות - אני מניחה שתוכל להפסיק את הטיפול, אם אין התוויות נגד לכך.

[08/07/2006]




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ