שאלה - אני סובל מטיקים בראש (טורט). בערך לפני 10 חודשים קיבלתי טיפול על ידי הז

השאלה:
אני סובל מטיקים בראש (טורט).
בערך לפני 10 חודשים קיבלתי טיפול על ידי הזרקת בוטולינום באזור
הצוואר והכתפיים, ומאז התגברו הטיקים. רציתי לדעת, האם זה ייתכן
בגלל ההזרקה? והאם אתם יכולים לשלוח לי פירוט כימי על הבוטולינום ?


תשובה:

מדובר ברעלן המופק מן החיידק BOTULINUM , שיש לו השפעה על קצות
העצבים על גבי בלוטות הזיעה. הטיפול ניתן בהזרקה לאזורים בהם יש
כוונה להפחית הזעת יתר. השפעת הטיפול נמשכת בין 4 חודשים לשנה,
ולאחר מכן יש לחזור על ההזרקה.

לא נראה שיש קשר להחמרת הטורט, שכן לא תוארו תופעות לוואי מערכתיות
להזרקת בוטולינום, פרט לחיסרון שבעלותו הגבוהה (אלפי שקלים).





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!