שאלה - תרופה לדחיית המחזור

השאלה:
אני בת 32 ועומדת להתחתן. אינני לוקחת גלולות למניעת הריון והמחזור האחרון הופיע מוקדם מן הצפוי. לאור הקדמת המחזור בחודש הקודם, יוצא כי אני אמורה לקבל מחזור בדיוק ביום החתונה או ביום שאחריו. אני מעוניינת לדחות את הופעת המחזור לכשבוע ימים מיום החתונה. הרופא המליץ לי לקחת פעמיים ביום Primolut-Nor (בבוקר ובערב) כ-5 ימים לפני החתונה.

האם מספיק לקחת רק 5 ימים לפני החתונה את הכדורים? מה אעשה אם המחזור יופיע מוקדם? מתי אני אמורה להפסיק לקחת את הכדורים? נרשמו לי בסך הכל 20 כדורים. כמה זמן לאחר הפסקת הכדורים אני אמורה לקבל מחזור? האם יכול להופיע דימום בעת לקיחת הכדורים? האם יש סיכונים כלשהם בלקיחת הכדורים? האם הם יכולים לפגוע בכניסה להריון בעתיד?


תשובה:


אלה כדורים שמשמשים לעתים קרובות לדחיית המחזור החודשי. המחזור יגיע כיומיים או שלושה לאחר הפסקת השימוש בכדורים. לכן כדאי לך להתחיל חמישה ימים לפני החתונה למשך 10 ימים, וכך תקבלי את המחזור שבוע לאחר החתונה, כמו שרצית. אלה כדורים המכילים מרכיב פרוגסטוגני ואינם גורמים לבעיות פריון בעתיד.

תופעות לוואי של כדורים תמיד יכולות להופיע. תוכלי לקרוא עליהם כאן:

http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=460




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!