שאלה - אבעבועות רוח בזמן הריון והסכנה לעובר

השאלה:
לפני כחודש שני ילדי בני שבע וחצי ושנתיים חלו באבעבועות רוח (למרות שחוסנו בסביבות גיל שנה וחצי). אני לא חוסנתי בחיסון בארצות הברית לפני כשש שנים, משום שלא חליתי במחלה בילדותי. כעת אני בהריון בשבוע העשרים ושלושה, וכנראה חליתי גם אני באבעבועות. האם יש סכנה לעובר?





תשובה:
את מציגה מספר נקודות חשובות לגבי אבעבועות רוח:
1. חיסון לאבעבועות רוח הולך ונעשה יותר ויותר מקובל, ויתרונו ברור כיתרונם של החיסונים בכלל. מאידך, חיסון זה פחות יעיל יחסית לחיסונים אחרים הן בייצור הזיכרון החיסוני אצל המקבל, והן באורך הזיכרון החיסוני. זו הסיבה שבמקרה של ילדייך החיסון לא הועיל.
2. בשל העובדה שמרבית הנשים חלו באבעבועות רוח בילדותם, טרם נהוג לבצע חיסון לכל הנשים טרם הכניסה להריון, אם כי גישה זו של בדיקת נוגדנים וחיסון בהתאם הולכת ונכנסת לביצוע שגרתי.
3. זיהום ראשוני באבעבועות רוח במהלך ההריון הוא בעל סיכונים לעובר והוא תלוי בשלב של ההריון.תוכלי לקרוא על כך בפירוט בקישור:
http://infomed.co.il/questions/q_071905_3.htm




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ירחמיאל ברבר ד"ר ירחמיאל ברבר
מטפל מגיל 18 ואילך כולל הגיל השלישי, פסיכיאטר של... קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ