שאלה - דיכאון אחרי טיפול עם בוטוקס למניעת הזעת יתר

השאלה:
אני בן 22. לפני כ-3 חודשים טיפלתי בהזעת יתר בבית השחי על ידי בוטוקס. מאז אני בדיכאון. האם יש קשר בין הבוטוקס לבין המצב הנפשי שלי? אף פעם לא הייתי במצב נפשי ירוד שכזה, וגם אין לי שום סיבה להיות בדיכאון. הדיכאון הזה בעצם התחיל מאז שטופלתי בבוטוקס. האם יש קשר ביניהם? מה לעשות?


תשובה:


לא סביר שיש קשר ישיר בין הזרקת הבוטוקס לבין המצב הדכאוני בו אתה נמצא. עם זאת, לעיתים ישנה ציפייה גדולה בטיפול בבעיה גופנית, המלווה במחשבה שלאחר הטיפול, יתחיל שלב אחר וטוב יותר בחיים. אולם בדרך כלל ציפיות אלו אינן מתגשמות, ולאחר הטיפול בבעיה הגופנית, האדם נשאר עם בעיות רבות אחרות שמפריעות לו ומתסכלות, ואז מתוך כך שכבר אין במה לתלות את הציפייה לשינוי, בוקע הדיכאון. אני ממליצה בחום לא לדחות ולא להסס, ולפנות לפסיכיאטר/ית לבירור מצוקתך הנפשית ולטיפול בה.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!