שאלה - הפלה בעקבות מחזור שני של איקאקלומין

השאלה:
לאחר שנה של קיום יחסים לא מוגנים, ובעקבות מחזור לא סדיר, טופלתי באיקאקלומין. בחודש הראשון של הטיפול נכנסתי להריון, אך בדיקות ביתיות לא גילו אותו, ובעקבות דימום בן 4 ימים הגעתי למסקנה המוטעית כי אינני בהריון. הרופא רשם לי מחזור נוסף של איקאקלומין. בחמשת ימי הנטילה הרגשתי כאבים עזים וביום החמישי החל דימום כבד שהתברר כהפלה. כשבועיים לאחר ההפלה קיימתי יחסים לא מוגנים, ועכשיו אני מרגישה כי יש סיכוי שאני שוב בהריון.

האם יש קשר בין האיקאקלומין להפלה?

האם יכול להיות שנכנסתי שוב להריון בהשפעת המחזור השני של התרופה למרות הכל, כי הרי אינני יכולה להיכנס להריון באופן טבעי לחלוטין? איבדתי את אמוני בבדיקות הביתיות, ולכן גם לתוצאה שלילית אין משמעות בעיני.


תשובה:


איקאקלומין היא תרופה שמטרתה להשרות ביוץ. מייד עם הכניסה להריון יש להפסיק את נטילתה, כיוון שהיא פוגעת בעובר ועשויה לגרום להפלתו. אי לכך יש להיות במעקב הורמונלי הדוק, ולהפסיק את התרופה מייד כשמתחיל הריון.

ייתכן שנכנסת להריון כתוצאה מהמחזור השני של האיקאקלוומין. ערכות הבדיקה הבייתית אמינות לרוב, אך מומלץ לבצע בדיקות שתן ודם בקופת חולים, שלרוב נותנות תוצאות מהימנות יותר.

בהצלחה ואל ייאוש!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!