//

שאלה - התלבטות לגבי מתן הורמון גדילה לילד

השאלה:
בני בן 8 סובל מקומה נמוכה, 110 ס"מ. הגובה שלי הוא 150 ס"מ ושל בעלי 160 ס"מ. הילד בטיפול אנדוקרינולוג. לפי הבדיקות, אין לו חוסר בהורמון גדילה, אך הרופא ממליץ בכל זאת לתת לו לניסיון טיפול בהורמון. הטיפול יקר מאוד. האם יש אפשרות לקבל את


תשובה:


בנך אכן נמצא מתחת למה שנחשב לגובה המתאים לגילו. מכיוון שגם את וגם בעלך נמוכים מן הממוצע, גם הוא יהיה כנראה נמוך מן הממוצע. ניתן לתת טיפול בהורמון גדילה, אך הטיפול שמור בעיקר למי שההורמון חסר אצלם, מכיוון שכמו לכל טיפול תרופתי, גם לטיפול בהורמון גדילה יש תופעות לוואי. במקרה זה, תופעות הלוואי הן לא כל כך לטווח הקצר, אלא לטווח הארוך: ידוע כי הורמון גדילה מגביר את הסיכון לחלות בסוכרת ובמחלות נוספות. כדאי לקבל עוד מידע מהאנדוקרינולוג המטפל.

צר לי, אינני יודעת אם ניתן להשיג את התרופה בהנחה או כתרומה, אך אולי האנדוקרינולוג יודע על אפשרויות כאלה. אם לא, פני ישירות לחברות ונסי לשאול מה דעתן.

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!