מתי יש להפסיק טיפול הורמונלי חלופי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/09/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 46. הווסת הפסיק אצלי בגיל 40, ומאז, בהמלצת הגינקולוג ולפי החלטה שלי, אני נוטלת הורמונים במשך 6 השנים האחרונות. כיצד אדע מתי להפסיק - אם בכלל? ומהו הנזק שעלול להיגרם לגופי עם הפסקת נטילת התרופה?

תשובה:
ההחלטה לגבי הפסקת נטילת הורמונים צריכה להיות שלך בשיתוף עם הרופא המטפל. בדרך כלל עושים נסיונות הפסקה כדי לוודא אם את סובלת מתופעות של גיל המעבר. אם תרגישי טוב בלי ההורמונים, את יכולה המשיך בלעדיהם. אם יופיעו תופעות גיל המעבר, ניתן לשקול שימוש במדבקות המכילות הורמונים, או חזרה לכדורים שאת לוקחת היום. את יכולה גם להמשיך עם המצב הקיים בלי לעשות שום שינוי. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד