בדיקות למחלות מין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מעוניינת לבצע בדיקות מקיפות לגילוי מחלות מין. לפי הכתוב באתרכם, הבדיקות המומלצות לביצוע הן כלמידיה, זיבה, עגבת ואיידס. האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לבצע? היכן ניתן לבצע את הבדיקות, זאת בהתחשב בהיותי חיילת, ולכן אין לי אפשרות לעשות את הבדיקות דרך קופת חולים או דרך הצבא.

תשובה:
הבדיקות שציינת הן אכן הבדיקות החשובות לשלילת מחלות מין מדבקות. אוסיף גם המלצה לבדיקת הפטיטיס. HIV, הפטיטיס ועגבת הן מחלות שקל לבדוק אותן בבדיקת דם פשוטה. בתור חיילת, תוכלי לבצע בדיקות אלו בקלות דרך רופא היחידה שלך. מומלץ גם להיבדק על ידי רופא נשים אשר יקח משטח מצוואר הרחם לאבחון של זיבה וכלמידיה. חובה להשתמש בקונדום בכל מגע מיני עם בן זוג חדש או קבוע, לפחות עד ששני בני הזוג נבדקים ונשללות המחלות המדבקות, ורצוי עד בכלל. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד