דפיקות לב מואצות בזמן שינה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 62 ללא רקע של בעיות לב. עברתי בדיקות בדיקת אקג, בדיקת לחץ דם, בדיקת אקו לב ובדיקת ארגומטריה, וכל התוצאות היו תקינות. אני סובלת משינה קטועה כבר שנים רבות. אני נרדמת בקלות, אך מתחילה להתעורר לאחר שעה, ושוב לאחר שעה או שעתיים, כך שאני ישנה לסירוגין. אני לא סובלת מעייפות במשך היום ולא מדום נשימה. אבל לאחרונה אני סובלת מתופעה של פעימות לב מואצות כשאני מתעוררת, וזה קורה, כפי שמתואר, כמה פעמים בלילה, גם אם השינה היא של חצי שעה עד 40 דקות במנוחת צהריים. זה די מפחיד, למרות שזה חולף לאחר כמה דקות. מה פשר התופעה? מה צריך לברר? כיצד אפשר למנוע את התופעה? האם זה משהו מסוכן?

תשובה:
האם ביצעת בדיקות דם לאחרונה, כגון בדיקות של בלוטת התריס? בתופעות שתיארת יכולות להופיע במקרה של פעילות יתר של בלוטת התריס. נוסף לכך כדאי לבדוק את רמת המטובוליט VMA. כאשר רמתו גבוהה, גם הוא עלול לגרום לתופעות אלה. כיוון אחר לגמרי הוא שייתכן שאלה סימפטומים של התקפי חרדה. האם עברת אירוע טראומטי לאחרונה? אני מציעה לפנות לרופא המטפל, לבצע בדיקות דם ולקבל הערכה נוספת. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד