דלג לתוכן

פצעים בפנים לאחר נטילת חומצה פולית וויטמין B12 .

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/03/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מתכננת להיכנס להריון בתקופה הקרובה ויש לי שאלה: הרופא נתן לי מרשם לחומצה פולית לשלושה חודשים, והשאלה שלי האם חומצה פולית יכולה לגרום לפצעים בפנים, כי לפני שנה בערך לקחתי ויטמין B12 וחומצה פולית, מה שגרם לפנים שלי להיות שומניות. כששאלתי את הרופא הוא אמר שחומצה פולית זה לא ויטמין B12.

תשובה:

אם נטלת 2 תכשירים ביחד, אין דרך לדעת בוודאות מה מהם גרם לתופעות שאת מתארת. בכל מקרה, חשוב ביותר ליטול חומצה פולית לפני כניסה להריון, על מנת למנוע מומים בעובר.
רופאים בתחום
ד"ר הלל גרייפנר
ד"ר הלל גרייפנר עיניים
ד"ר אליעד קרין
ד"ר אליעד קרין כירורגיה
ד"ר יוחנן חורב
ד"ר יוחנן חורב אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו