דלג לתוכן

חסר בוויטמינים כגורם אפשרי להפלה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/08/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

הייתה לי הפלה (ראשונה) בשבוע 17 ועדיין לא יודעים למה. לאחר ההריון התחילו לנשור לי כמויות של שיער. האם זה קשור להריון? או האם זה קשור לחסר בוויטמין B6 ? האם הפלות קורות בגלל חסר בוויטמינים? זה נכון שחסר בוויטמין B6 גורם להפלות? אילו ויטמינים עלי לקחת בהריון הבא שלי?

תשובה:

יש קשר בין הפלות חוזרות לרמות מתיונין והומוציסטאין בגוף. היות וחומצה פולית, ויטמין B6 ו- B12 קשורים למטבוליזם זה, יש הממליצים על נטילתם בהריון מסיבה זו. נשירת השיער שאת מתארת עשויה לנבוע משינויים הורמונלים או להיות מסיבה אחרת שאינה קשורה. כמובן שחומצה פולית מומלצת לכולם במהלך ההריון לשם מניעת מומים של מערכת העצבים בעובר. בכל מקרה, היות ומדובר בהפלה 1, שהינה ארוע שכיח ביותר לא נראה לי שאת אמורה לנקוט בצעדים מיוחדים, ביחס לנשים אחרות.
רופאים בתחום
ד"ר מוטי ברדיצ'ב
ד"ר מוטי ברדיצ'ב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר סיון שוחר
ד"ר סיון שוחר רפואת שיניים
ד"ר אריאל ונדר
ד"ר אריאל ונדר עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו