דלג לתוכן

התוויית נגד לנטילת גלולות יחד עם טגרטול

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני חולת אפילספיה כ-9 שנים ונוטלת בין היתר Tegretol . אני רוצה להתחיל טיפול בגלולות למניעת הריון, אבל נאמר לי שאסור לקחת כל תרופה למניעת הריון (גם לא פוסטינור NEW) במקביל לנטילת תרופה מסוג Carbamazepin. האם אכן כרוך בכך סיכון?

תשובה:

Tegretol, או כל תרופה נגד אפילפסיה מסוג Carbamazepine , פוגעות ביעילות הגלולות, ועל כן לא מומלץ ליטול גלולות למניעת הריון יחד עם תרופות אלו. יש להיוועץ ברופא/ת נשים לגבי אמצעי המניעה היעיל ביותר למצבך. ייתכן שכן יומלץ לך להשתמש בגלולות, אבל עם מינון גבוה יחסית של אסטרוגן. בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אלי רוזנפלד
ד"ר אלי רוזנפלד רפואת שיניים
ד"ר אולג לוי
ד"ר אולג לוי אורולוגיה
ד"ר משה קולר
ד"ר משה קולר כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו