כאבי גב וברכיים מסיבה לא ברורה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי שתי שאלות ואני מקווה שתוכלו לעזור לי. 1. לפני 3 שנים בערך (בגיל 14) התחילו לי כאבי ברכיים נוראיים ורעשים מוזרים כשאני מקפלת אותם. לפני כשנה רופא בדק אותי ואמר שיש לי רגישות רטרו- פטלרית דו -צדדית, שזה כעיקרון בסה"כ כאבי ברכיים, אבל הכאבים העזים אומרים לי אחרת. חשבתי ללכת לרופא אחר אבל הרופא שטיפל בי הוא בין הטובים בירושלים. מה עליי לעשות כדי להפחית את הכאבים\לדעת מה באמת יש לי? 2. לאחרונה התחילו לי כאבים נוראים בגב התחתון, כאלו שאני בקושי יכולה לזוז איתם, הם באים בגלים והם לא נובעים מהתכווצות שרירים או משהו כזה, בהתחלה חשתי שאולי מקור הבעיה הוא משקל יתר, אבל לא נראה לי שאני שוקלת כ"כ הרבה בשביל בעיות כאלו (70 ק"ג וגובה 1.65 ס"מ) האם יכול להיות שיש לי פריצת דיסק?

תשובה:
את מתארת שתי בעיות מפרקיות באזורים שונים בגוף. יש צורך בתשאול מסודר ובדיקה גופנית מלאה על מנת להעלות את האבחנות האפשריות שיכולות להיות הסיבה לכאבים שלך. מספר שאלות חשובות הן: האם בעברך היו גם מקרים של כאבי מפרקים? האם בעברך היו אירועים של דלקות מפרקים, תפרחת עורית? האם קיים סיפור משפחתי של מחלות מפרקים או עצמות? האם עברת איזושהי טראומה (מכה כזו או אחרת/נפילה) על הברכיים או לגב התחתון? האם בזמן הכאבים ישנם אודם/נפיחות/ רגישות מקומית על המפרקים הכואבים? אני ממליץ לפנות לראומטולוג על מנת להמשיך בתהליך האבחנה והטיפול, שהרי ייתכן ומדובר מחד בכאבים על רקע גדילה (אם התחלת את גדילתך מאוחר) או מאידך במחלה מפרקית שכדאי לאבחן אותה.