טיפולים הורמונליים ובחירת מין היילוד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

האם פולירופין בטא שקיבלתי, בגודל 200, יכול לגרום לי לריבוי עוברים? האם יש בהורמונים האלה סיכון כלשהו? מאחר שכבר כשלוש שנים איני מצליחה להיכנס להריון (יש לי 5 בנות מקסימות) ואני מכוונת לבן, האם יש סיכוי רב יותר לבן והאם יש סיכוי ליותר מאחד?

תשובה:
כאשר מקבלים טיפולים הורמונליים יש סיכוי מסוים לריבוי עוברים, ובכל טיפול תרופתי ישנן גם תופעות לוואי. לגבי הסיכוי ללידת בן בעקבות טיפולים הורמונליים - קשה להעריך. במדינת ישראל ניתן לבצע טיפולי הפריה עם תהליך שנקרא PGD כאשר יש ארבעה ילדים או יותר מאותו המין, ומעוניינים במין שונה בלידה הבאה. בתהליך זה שואבים ביציות ומפרים אותן במבחנה על ידי הזרע. לפני החזרת העוברים לרחם בודקים את מין העובר ומחזירים לרחם רק עוברים עם המין הרצוי. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי התהליך. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד