מהם סיכויי ההישרדות בסרטן קיבה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אימי אובחנה בסרטן קיבה ועברה תת-כריתה (כמעט כריתה מלאה) לפני שבועיים. לפי ההיסטולוגיה, נראה לי שהיא ב-STAGE 2 של הסרטן - מהם סיכויי ההישרדות / החלמה ? להלן תוצאות היסטולוגיה : גודל: 6.5 ס"מ פיזור: נמוך עד בינוני חדר את שכבת שריר הקיבה אבל לא עבר אותו השוליים נקיים יש חדירה בכלי דם אחד שמסביב לקיבה בלוטות לימפה נגועות: 2 מתוך 7 בקשת הראשית, 1 מתוך 3 בקשת המשנית.

תשובה:
התוצאות ההיסטולוגיות הללו אכן ממקמות את אמך ב- stage II של המחלה. סיכויי ההישרדות מוגדרים במדד הנקרא 5 years survival rate