צרידות וליחה עקב עישון כבד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/09/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

מה אני יכול לעשות כדי לשפר את מצב הגרון ומיתרי הקול? אני מעשן 40 סיגריות ביום, והתחלתי להרגיש צמיגות וצרידות.

תשובה:
הדרך הכי טובה להפסיק את הליחה שמופרשת היא להפסיק לעשן. עישון גורם למחלות וסיבוכים רבים כמו מחלות לב, סרטן, מחלות ריאה כרוניות, ומחלות רבות אחרות. העישון גורם לגירוי מתמשך ודלקת של דרכי הנשימה ומיתרי הקול, ולכן מופרשת ליחה מוגלתית ויש צרידות. תוכל לפנות לרופא אף-אוזן-גרון שיבדוק אותך וישלול גורמים אחרים לכך, כמו זיהום, ציסטה במיתרי הקול ועוד, ואם צריך, ייתן לך תכשירים להפחתת ההפרשות, אבל אין דרך להיפטר מן הבעיה מלבד הפסקת עישון. תוכל למצוא מידע רב נוסף דרך מנגנון החיפוש של האתר. בברכה, ד"ר אלעד איכנולד - אינפומד