ממה נוצר הגידול השפיר בשד מסוג: PHYLLOIDIES ? ומה אחוזי הסיכון שיתקוף ב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/11/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

ממה נוצר הגידול השפיר בשד מסוג: PHYLLOIDIES ? ומה אחוזי הסיכון שיתקוף באופן ממאיר ? אבקש פרטים על המחלה.

תשובה:
phyllodes tumor הוא גידול נדיר בשד בעל דרגת ממאירות נמוכה, שברוב המכריע של המקרים אינו שולח גרורות ומתנהג כגידול שפיר. אחוז הגידולים הממאירים מסוג זה למעשה אינו ידוע. גידולים ממאירים נוטים לשלוח גרורות לעצם ולריאות, ואז מדובר במחלה שקשה לטפל בה. בד"כ הגידול הזה מתגלה בנשים בגיל 40-50. ברוב המקרים הגוש גדל במהירות לגודל של מעל 5 ס"מ. הטיפול כולל כריתה כירורגית רחבה, והמשך מעקב כירורגי, שכן יש מקרים בהם הגידול נוטה לחזור. על המעקב להיות מותאם למידת הממאירות של הגידול, לאחר שזו נקבעת בבדיקה פתולוגית לאחר הניתוח, ובמקרים מסוימים יש לשקול מעקב בהדמית CT לחזה ומיפוי עצם.