אני חולה כ- 11 שנה באפילפסיה מסוג PETIT-MAL, ומטופלת בכדורי טופאמאקס -
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/11/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

אני חולה כ- 11 שנה באפילפסיה מסוג PETIT-MAL, ומטופלת בכדורי טופאמאקס - 400 מ"ג. כמו כן אני נוטלת כדורים למניעת הריון מסוג ortho-cyclen. בכל פעם כאשר אני הולכת לרכוש את הגלולות, או לסירוגין את התרופות לאפילפסיה, אני מקבלת התראה על הריאקציה שנוצרת מנטילת שני הכדורים יחד. מה הסיכויים שלי להיכנס להיריון ? האם עליי באמת להיזהר ?

תשובה:
טופאמאקס או בשמה הגנרי topiramate, עשויה להפחית את יעילות הגלולות בכ 20%. לכן יש לשקול שימוש באמצעי מניעה אחר או שימוש בגלולות שמכילות מעל 35 מק"ג של ההורמון ethinyl estradiol. אורתו-ציקלן (Ethinyloestradiol) מכילה רק 25 מק"ג שלו, לכן מומלץ להתייעץ עם רופא/ת נשים לגבי החלפה לגלולה אחרת.