פיזיותרפיה ותרופות לטיפול בכאבי ברכיים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי כאבים בברך מזה 3 שבועות, כאבים שמורגשים בעיקר בעומס. בגלל שאני אתלט מקצועי ואני רוצה לחזור לשגרה מהר, התחלתי לקחת אתופאן היום. הבנתי שזה רק משכך כאבים ולא מרפא את הדלקת. כמו כן גם קבעתי תור לצילום בעוד כ-4 ימים. אני מקווה שלא ימצאו משהו רציני. אבל בכל זאת,אם הכדורים לא מעבירים את הדלקת, איך אני אעביר אותה? אילו תרגילים יש לברך? וגם, האם אימונים עם הכדורים זה בסדר? אולי הכאב פחת, אבל יכול להיות שאני יוצר נזק בלי שאדע, האם אני צודק?

תשובה:
בהחלט ישנו טיפול לברך במכון פיזיותרפיה . הטיפול כולל שיטות שונות כגון: - התאמת תרגול ספציפי . - שימוש באמצעים חשמליים. - חבישות מיוחדות . - בחינת הצורך בהתאמת מדרסים . אצל ספורטאי כמוך יש צורך לבחון את: - סוג הפעילות ואיכות הביצוע. - הכנה לפני ואחרי הפעילות . - מישוש יסודי לבדיקת הרקמה הכאובה. האתופאן הוא נוגד דלקת שאינו סטרואידי ואינו רק משכך כאבים. אולם אם ישנו גורם לדלקת - יש צורך לגלות אותו ולנטרל אותו. לא מומלץ להתעמל עם כאב. ניתן לנסות עד הבדיקה והטיפול לעבור להתעמלות שלא מעמיסה על הברך. לסיכום - גש למכון והתחל בירור וטיפול . רפואה שלמה ירון טילינגר - פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות