דלג לתוכן

האם צילום בטן יכול לפגוע בשחלות?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/04/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 27. עברתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ועכשיו שולחים אותי לעשות צילום של מערכת העיכול - ושט, קיבה והמעי הדק - כדי לבדוק אם יש לי מחלת קרוהן. הרופאים שלי אמרו לי שהבדיקה לא מסוכנת, אך בפורום רפואי אמרו לי שהבדיקה מסוכנת לנשים בשנות הפוריות שלהן שמתכננות ללדת ילדים בעתיד. מה נכון? האם מסוכן לעשות את הצילום? או שהרופאים שאמרו לי שהוא לא מסוכן יותר מצילום רגיל והכרחי צדקו? עשיתי כבר בדיקת CT, וכפי שכבר ציינתי, גם קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה, ללא ממצאים לא תקינים, גם לא בביופסיות, והרופא טוען שאת הבדיקה עם הגלולה עם המצלמה אי אפשר לעשות ללא הצילום, כיוון שזה יכול להיות מסוכן.

תשובה:

לא ברור לי לאיזו בדיקה את מתכוונת. צילום בטן רגיל או צילום לאחר בליעת בריום? הבריום עצמו אינו נספג במערכת העיכול ולכן הסכנות בו מינימליות. השיקוף ברנטגן יכול במידה מסוימת לפגוע בשחלות, אך מידת החשיפה צריכה להיות גבוהה כדי שייגרם נזק. בנוסף, תוך כדי הצילום משתמשים במידת האפשר בבגד שמגן על אזור השחלות ומונע את חשיפתן לקרינה. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' דוד רוט
פרופ' דוד רוט קרדיולוגיה
ד"ר לימור גבעון
ד"ר לימור גבעון פסיכיאטריה
פרופ' אמיר קוגלמן
פרופ' אמיר קוגלמן ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו