דלג לתוכן

אינטרקציה בין תרופה לאפילפסיה ותרופה לדיכאון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/11/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

קיבלתי רסיטל בבית המרקחת. נאמר לי שיש אינטרקציה עם למיקטל, שאותו אני לוקחת לטיפול באפילפסיה. האם לא אוכל לקחת את הרסיטל או נוגדי דיכאון אחרים? או האם אפשר לקחת את שתי התרופות בזמנים שונים, נאמר את הלמיקטל בבוקר ואת הרסיטל בצהריים?

תשובה:

אמנם יש נטייה להחמרה בפרכוסים תחת טיפול בתרופות נוגדות דיכאון, אולם טיפול בתכשיר נוגד דיכאון מסוג SSRI (כמו רסיטל) או SNRI הכי מתאים לטיפול כאשר בדיכאון בחולה עם אפילפסיה. מתוך קבוצת ה- SSRI, לציטאלופראם הסיכוי הנמוך ביותר לפתח אינטרקציה עם תרופות נוגדות פרכוסים כמו למיקטל. לכן, אם את צריכה לקחת תרופה נוגדת דיכאון, רסיטל היא התרופה המתאימה לך ביותר. בכל ספק בעניין, מומלץ שתיוועצי בנוירולוג המטפל שלך. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' אילן ארז
פרופ' אילן ארז כירורגיה
 יובל סצמסקי (L.Ac) - טיפול במיגרנות וכאבי ראש
יובל סצמסקי (L.Ac) - טיפול במיגרנות וכאבי ראש רפואה סינית
ד"ר ארי דירוא
ד"ר ארי דירוא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו