לפני 20 שנה עברתי ניתוח למניעת הזעת יתר בכפות הידיים. לא ידעו אז לתת מענ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/05/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני 20 שנה עברתי ניתוח למניעת הזעת יתר בכפות הידיים. לא ידעו אז לתת מענה גם להזעה בכפות הרגליים, אשר נמשכת במלוא עוזה עד היום וגורמת לי סבל רב ! האם במהלך 20 השנים שחלפו נמצא פתרון (כירורגי או אחר) לבעיה כאובה זו ???

תשובה:
יש חדש! ישנה אופציה של הזרקת בוטוקס, שהוא רעלן של חיידק מדולל לאזורים שמתחת לבית השחי. השפעת זריקה כזו אורכת מספר חודשים עד שנה. הרעלן משתק למעשה את העצבוב לבלוטות הזיעה. להלן קישור לכתבה בנושא- http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/344/7/488