דלג לתוכן

כאבים אחרי ניתוח וריקוצלה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/05/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כחודש עבר בעלי ניתוח וריקוצלה (דרגה 3) באשך השמאלי, אך משום מה עדיין יש לו כאבים בזמן השינה בבטן התחתונה. האם דבר זה אמור להלחיץ אותנו או שהמצב שכיח כחודש לאחר הניתוח? אנחנו נשואים כבר שנתיים וחצי ללא ילדים, לאחר טיפול באיקאקלומין עקב שחלות פוליציסטיות. האם לאחר הניתוח כדאי לנסות להיכנס להריון באופן טבעי, או לנסות שוב לקחת איקאקלומין ולא ישר לנסות לעשות הפריה?

תשובה:

לאחר ניתוח וריקוצלה, יתכנו כאבים באשך המנותח וכן נפיחות, עקב אופי הניתוח בו נחסמת זרימת הדם לוורידים מסויימים על מנת למנוע היווצרות דליות. עם זאת, הכאבים אמורים לחלוף לאחר מספר שבועות עד מספר חודשים. לעיתים יתכנו כאבים עקב דלקות שונות (בעיקר דלקת בערמונית), או לעיתים נדירות יותר עקב פגיעה עצבית במהלך הניתוח. בכל אופן אין סיבה להילחץ, אך כדאי לפנות לאורולוג לביקורת ובדיקה. מידע נוסף על הניתוח והשלכותיו תוכלו למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_102306_4.htm
רופאים בתחום
פרופ' משה קוטלר
פרופ' משה קוטלר פסיכיאטריה
פרופ' ישראל מייזנר
פרופ' ישראל מייזנר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר מאשה קרני
ד"ר מאשה קרני פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו