דימום וכאבים ביציאות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 29. כבר שנים רבות היציאות שלי כרוכות בכאבים. היציאות לא סדירות, מתרחשות מינימום פעם ב-3 ימים, ויש לי כאבים באיזור פי הטבעת. לדעתי גם יש לי טחורים, אך הדבר מעולם לא נבדק לעומק. לאחרונה, בכל פעם היציאה מלווה בהרבה מאוד דם. האם זה חריג או רק תוצר של הטחורים? מה יכולה להיות הבעיה? האם הדבר מסוכן? האם יש בדיקה ספציפית שעלי לעשות כדי לגלות מדוע זה קורה?

תשובה:
בהחלט יכול להיות קשר בין הדימום לבין לטחורים, אך ישנן סיבות אפשריות נוספות לדימומים מפי הטבעת. אין שום סיבה שתמשיך לסבול בזמן יציאות ושיהיו דימומים בכל יציאה. תופעה זו אינה תקינה ואינה נורמלית, והיא מחייבת בירור מיידי. אני ממליצה לפנות לכירורג בקופת חולים לבדיקה. אני מצרפת תשובה לשאלה דומה מפורטל אינפומד http://www.infomed.co.il/questions/q_021008_6.asp