דלג לתוכן

מניעת בחילות והקאות בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/09/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

בשליש הראשון של ההריון הקודם סבלתי מבחילות והקאות קשות ומחוסר תפקוד יומיומי בבית. כעת אני לפני ההריון הבא וחוששת. רציתי לדעת אם תוסף של חומצה פולית + B6 יוכל להקל עלי בתקופה זו, ועד כמה התוספים האלה נספגים בגוף כדי שיתנו לי את המענה כשאכנס להריון.

תשובה:

הקאות ובחילות בהריון הן עניין אינדיבידואלי המשתנה מאישה לאישה, ולרוב גם בין הריון להריון אצל אותה אשה, כך שקשה לחזות מה תחווי בהריון הקרוב. לא ברור במדוייק מה גורם לבחילות ולהקאות בשליש הראשון להריון, אך הסברה היא שמדובר בהשפעת ההורמון פרוגסטרון (שבין היתר גורם גם להרחבה של דרכי העיכול העליונות). לכן גם אין טיפול ספציפי לבעיה, וההמלצות להקלה על התופעות הללו הן כלליות, וכוללות בין היתר אכילת מזונות קלים, בכמויות קטנות אך בתכיפות גבוהה, שתיה מרובה, אכילת ג'ינג'ר ועוד. לגבי חומצה פולית - אמנם מומלץ ליטול חומצה פולית בחודשים הראשונים של ההריון, אך לא בגלל בחילות והקאות, שבינן לבין החומצה הפולית אין רשר, אלא מכיוון שנמצא קשר בין רמות החומצה הפולית לבין התפתחות תקינה של מערכת העצבים של העובר. מספר מחקרים הראו שנטילה קבועה של ויטמין B6 הפחיתה את הבחילות בשליש הראשון של ההריון. אני ממליצה לא לחשוש, ולהתחיל את ההריון ב"גישה חיובית", אולי הפעם תרגישי טוב יותר. אם בכל זאת תסבלי שוב מבחילות והקאות, יש מקום לנסות ליטול ויטמין B6, אל מובן שלאחר שתיוועצי ברופא המטפל. שיהיה בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' דן ערבות
פרופ' דן ערבות כירורגיה
ד"ר עבדאלכרים עומר
ד"ר עבדאלכרים עומר כירורגיה
ד"ר יקי כהן
ד"ר יקי כהן אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו