אחי בן ה- 17 עבר עד לפני שנה וחצי טיפול נגד אקנה. הטיפול ארך מספר חודשי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/06/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אחי בן ה- 17 עבר עד לפני שנה וחצי טיפול נגד אקנה. הטיפול ארך מספר חודשים (4 בערך) ובמהלכם עבר כמה בדיקות דם. לאחרונה עבר שוב בדיקת דם שבה התגלה שרמת הבילירובין total היא 2.0, כאשר רמת הנורמלי היא 0.1-1.10. על מה הדבר מצביע? האם זהו נזק תמידי בעקבות הטיפול שעבר או האם אפשר להוריד את הרמה לנורמלי ?

תשובה:
מומלץ לגשת לרופא שלו ולבדוק בעזרתו מספר דברים. ראשית, האם בדיקות הכבד האחרות תקינות. שנית, איזו פרקציה של הבילירובין עלתה - ישירה או לא ישירה, ושלישית, האם לפני הטיפול גם כן היה בילירובין מעט גבוה. אם אכן העליה בבילירובין נגרמה מהטיפול, סביר להניח שהכל יחזור למקומו בשלום תוך מספר שבועות מסיומו.