דלג לתוכן

הימצאות פוליפ ברקטום שמחייבת המשך בירור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/07/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 60. עברתי בדיקת אנדוסקופיה ומצאו אצלי את הממצאים הבאים: ברקטום 4 ס"מ מעל dented line מסה פוליפואידית פריכה, ססילית בקוטר 4 ס"מ לערך, בעלת מראה ממאיר, לא חוסמת. נלקחו ביופסיות מהמסה ובוצע סימון spot דיסטאלית ופרוקסימלית. המלצות: בדיקת TRUS ובדיקת CT חזה, בדיקת CEA בטן עם אנגיוגרפיה לבירור נוכחות אנגיואקטזיות / ממאירות במעי דק. שאלתי, האם פוליפ בגודל 4 ס"מ יכול לשלוח כבר גרורות לריאות ולאזורים אחרים בגוף, ואם כן, מה הטיפול כדי לצאת מהמחלה הנוראית הזאת? ממצא של פוליפ ברקטום הנמוך בבדיקת קולונוסקופיה דורש בירור מקיף לפני שמחליטים על טיפול. מספר נתונים נחוצם כדי לקבוע את סוג הטיפול. נתון ראשון וחשוב היא תשובת הביופסיה, שקרוב לוודאי כבר נלקחה בעת ביצוע הקולונוסקופיה. לאחר קבלת מידע זה, ולעיתים במקביל, מבצעים את בדיקות נוספות. ממצאי בדיקת הסונאר הרקטלי קובעים את עומק החדירה לדופן הרקטום ומספקים גם מידע על בלוטות הלימפה הסמוכות. בדיקת CT של הבטן והריאות, ולעיתים גם בדיקת PET CT נעשית לפי ממצאי הבדיקות הקודמות. בדיקות אלו יכולות לתת תשובה לגבי קיום מוקדים מרוחקים. אם מהמידע הראשוני תתקבל תשובה שמדובר בגידול סרטני, קרצינומה של הרקטום, יחליט צוות הרופאים האונקו-כירורגיים (אונקולוגים וכירורגים העוסקים בגידולי מערכת העיכול) על המשך הטיפול לפי יתר התוצאות. אם זהו בפוליפ אדנומטוטי שפיר, המהלך הבא יהיה כריתת הפוליפ בגישה דרך פי הטבעת, ורק לאחר קבלת תשובה היסטו-פתולוגית מלאה לגבי כל הפוליפ ניתן יהיה לקבוע שאכן מדובר בפוליפ שפיר, לא ממאיר, ובמקרה כזה, יהיה נחוץ מעקב בלבד בהמשך. בברכה ד"ר נחום ורבין

תשובה:

מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
ד"ר נדב בלפר
ד"ר נדב בלפר עיניים
ד"ר קרן גבע
ד"ר קרן גבע ילדים
ד"ר אולגה ברקאי
ד"ר אולגה ברקאי גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו