דלג לתוכן

ציסטה אחרי הפלה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/07/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 31. לפני חודשיים וחצי עברתי גרידה בשבוע ה-11 של הריון בגלל עובר ללא דופק. אולטרסאונד לאחר התהליך הראה שהרחם והשחלות תקינות ונקיות, והרופא אמר שניתן לנסות להיכנס להריון מחדש. כחודש לאחר הגרידה חשתי כאבים עזים בבטן התחתונה, שהביאו אותי למיון בבית חולים, שם נאמר לי שהתרחש ביוץ ובעטיו נוצרה ציסטה שפקעה. הרופא בבית חולים אמר שזה זמן טוב לנסות להיכנס להריון. הדבר חזר על עצמו חודש מאוחר יותר. אין לי מחזור, אבל בדיקת דם הראתה שאני לא בהריון. האם יכול להיות שהתרחש ביוץ ללא וסת וללא הריון? האם יכול להיות שהציסטה הראשונה מקורה בביוץ שהביא להריון שלושה חודשים לפני כן מבלי שנראו סימנים להיווצרותה בבדיקה לאחר הגרידה? האם יתכן שנוצרה ציסטה אך לא השתחררה ביצית?

תשובה:

צר לי שנאלצת לעבור גרידה, אני מקווה שבקרוב אכן תיכנסי להריון ושהחוויה תישאר מאחורייך. קצת קשה לענות על שאלותייך מבלי לראות את ממצאי האולטרסאונד וללא בדיקה. לא כל כך ברור מהי הציסטה שנצפתה, אך אנסה להבהיר את הדברים ולענות על שאלותייך. לאחר ביוץ אמור להגיע הדימום הווסתי, אלא אם כן יש הריון. ישנם מצבים שבהם מופיע דימום ווסתי ללא ביוץ, אך לא להפך. לא סביר שהציסטה שנצפתה היא זו שהביאה להריון הקודם. יתכן שנוצרה ציסטה ללא שחרור ביצית. ביצית משתחררת ממה שנקרא זקיק. יכול להיות שהציסטה שנצפתה אצלך היא פונקציונאלית (ציסטה לוטאלית), הנגרמת בשל חוסר איזון הורמונלי. אם זה המקרה, הציסטה לרוב נעלמת בעצמה תוך 8-5 שבועות. בהצלחה בהמשך ובריאות שלמה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' משה הדני
פרופ' משה הדני נוירוכירורגיה
ד"ר אורי אלקן
ד"ר אורי אלקן אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר מודי נפתלי
ד"ר מודי נפתלי עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו