כאבים במפרק שורש כף היד הנובעים כנראה מדלקת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 49, פעיל ספורטיבית, ויש לי בעיה במפרק של כף יד ימין. לפני כ- 4 שנים סבלתי מדלקת חריפה, וטופלתי בהצלחה בדיקור. מאז מדי פעם מופיעה רגישות במפרק, אני מוריד פעילות למספר ימים וממשיך הלאה. לפני כחודשיים בעת שהפעלתי עומס על ה WRIST (סגירת בורג מסיבי עם מפתח צלב עם כיוון השעון) הרגשתי כאב חד במיפרק. היד יצאה מכלל פעולה לשבועיים. עיקר הכאב התרכז בצד החיצון של שורש כף היד בהמשך של הזרת, בעיקר בכיפוף המפרק כמו בשכיבות סמיכה. טופלתי באתופאן 10 ימים. לאחר מספר ימים בעת שהתגלחתי, עקב תנועה במפרק חזר הכאב החד (בשניות הראשונות כאילו שיפוד מלובן ננעץ ב- WRIST) זריקת וולטרן הרגיעה את המצב תוך 24 שעות. התחלתי ללכת במשך היום עם תומך MANOTRAIN. בבדיקת US נמצאו מעט נוזלים משני צידי המפרק, אך לא נמצאה כל עדות לפגיעה בגידים. לפני יומיים תוך כדי רחצה (ללא התומך) - חזר הכאב החד - ושוב אני מנוטרל. מה עושים? (ברור שאני נמנע מכל מאמץ פיזי ביד מזה חודשיים).

תשובה:
נראה כי אתה סובל מדלקת במפרק בשורש כף היד, אולם עליך להיבדק בדיקה יסודית ע"י מומחה בתחום. כדי לאבחן מהי הבעיה בדיוק, ולתת את הטיפול האופטימלי - עליך לפנות אל כירורג כף יד בקופת החולים בה אתה חבר. בהצלחה.