עליה ב-CPK והפרעה בתפקודי כבד עם נטילת סימוביל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/03/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 51 ומקבלת את התרופות הבאות: אלטרוקסין 100 מ"ג סימוביל 20 מ"ג מיקרופירין 100 מ"ג נורמלול 25 מ"ג עשיתי בדיקות ונמצא שרמת ה- CPK שלי עלתה ל- 1920. רמת ה- GOT היא 60 ורמת ה- GPT היא 57. הרופאה אמרה לי להפסיק את הסימוביל. לאחר חודשיים בלי הסימוביל, אלו התוצאות: GOT 47 GPT 59 רמת הכולסטרול עלתה ל-230 רמת ה- HDL ירדה ל-52.3 רמת ה- LDL עלתה ל-149 מה עושים? ומה אומרים הערכים האלה?

תשובה:
אחת מתופעות הלוואי של סימוביל ושל תרופות נוספות ממשפחת הסטאטינים היא פגיעה בשרירים המתבטאת בעליה בערך ה- CPK. עם הפסקת השימוש בתרופה, תופעת לוואי זו צריכה לפחות. לא ציינת אם ערך ה- CPK חזר לנורמה. תרופות ממשפחה זו עשויות לגרום גם להפרעה בתפקודי הכבד. מובן כי הפסקת התרופה תגרום להחמרה בפרופיל הכולסטרול. אפשר להחליף את התרופה בתרופה אחרת מאותה משפחה ( ליפיטור למשל), שיש אנשים שמסתדרים איתה טוב יותר, או לקחת תרופה ממשפחה אחרת. אני מבינה כי תפקודי הכבד שלך לא חזרו עדיין לגמרי לערכי הנורמה. יש לוודא כי אין גורם אחר להפרעה זו, ולחזור על הבדיקה פעם נוספת. כדי לקבל מרשם לתרופה אחרת לטיפול בכולסטרול עלייך לפנות שוב לרופאת המשפחה. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד