דלג לתוכן

בלבול לאחר חבלה מוחית כתוצאה מנפילה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/04/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

קרוב משפחה בן 80 נפל וקיבל מכה בראש שגרמה לו לדמם תוך-מוחי. כתוצאה מכך האיש מבולבל. האם ניקוז ההידרוצפלוס יכול להחזיר את המצב לקדמותו? האירוע קרה לפני כשמונה חדשים. היה שיפור במצב והיתה ספיגה מלאה של הדמם ללא ניתוח. בנובמבר האחרון הוא קיבל התקף אפילפטי והיה מחוסר הכרה חצי שעה, ומאז יש הידרדרות: יש בלבול, בעיות זיכרון וקושי בהליכה. הוא עדיין מתפקד באופן עצמאי. סביר שמהלך העניינים היה אירוע מוחי ועקב כך נפילה, ולאחר מכן, למרות ספיגת ההמטומה (הצטברות הדם), נותר נזק מוחי. אירוע ההתקף האפילפטי ואיבוד ההכרה, הקושי בהליכה והבלבול מרמזים על כך. שאלתך האם ניקוז ההידרוצפלוס יכול לשפר את מצב המטופל אינה מובנת, היות שלא מסרת מידע על מצב כזה. אם אכן יש הידרוצפלוס, הנוירולוג צריך להעריך את גודלו ואם הוא גורם לחץ לפי בדיקות הדמי. יתכן שיש הידרוצפלוס שגורם להפרעות, או אולי הנזק המוחי שנותר בעקבות הדמם הוא הסיבה. הרופא צריך להעריך גם אם המצב הכללי של המטופל מאפשר ביצוע טיפול פולשני, אם יש צורך בכזה. ד"ר נחום ורבין

תשובה:

מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
פרופ' טליה וולק
פרופ' טליה וולק נפרולוגיה
ד"ר מלאכי דניאלי
ד"ר מלאכי דניאלי רפואת שיניים
ד"ר הניה ליכטר
ד"ר הניה ליכטר עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו