מידע על תרופות להשראת שינה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

למעלה מ-10 שנים שאני משתמשת כל לילה בבונדורמין. מובן שהתמכרתי לזה, ואני צריכה להעלות את המינון. החלטתי לנסות את הכדור זודורם, שהבנתי באתר שהוא כדור יותר קל. אני חוששת מתופעות לוואי קשות במעבר. מה דעתכם?

תשובה:
התרופה בונדורמין שייכת למשפחת הבנזודיאזפינים. תרופות ממשפחה זו בהחלט עשויים לגרום להתרגלות, ועל כן לא מומלץ להשתמש בתרופות בהן לטווח ארוך אלא בהשגחה ובפיקוח רפואי. התרופה זודורם (זולפידם), אמנם אינה שייכת למשפחת הבנזודיאזפינים, אך חולקת איתה תכונות פרמקולוגיות משותפות. התרופה מתאפיינת בזמן פעולה מהיר וקצר יחסית, אך בהחלט גורמת להתרגלות, והשימוש בה לרוב אינו מומלץ למשך למעלה מ-10 ימים רצופים. גם בשימוש בתרופה זו, תיאלצי אט אט להעלות את המינון על מנת להשיג את אותו אפקט, ולכן גם שימוש ממושך בתרופה זו אינו מומלץ. מכיוון שאינני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך, לא אוכל להמליץ על תרופה מתאימה. אני ממליצה לפנות לרופא המטפל להתייעצות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד