דלג לתוכן

האם רצוי לעקור שן בינה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/08/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני מספר ימים תקף אותי כאב חזק בצד השמאלי של הפה למטה, בשיניים. הלכתי אל הרופא והוא אמר שזה משן הבינה שלי. הוא אמר שהיא צומחת עקום. השן עדיין לא נראית לעין. כאב זה לווה בכאבים בכל הגוף וחולשה. הכאב חולף בהדרגה מיום ליום, כך לפחות ניראה לי. רציתי לדעת מה תייעץ לי לעשות. עקירת שן בניתוח במרפאה כירורגית? אני מאוד מפחד וזריקות הרדמה לא ממש עובדות עלי. לתת לשן לצמוח כשהיא תיראה לעין ואז לעקור? או להשאיר את השן כפי שהיא, אם הכאב לא יחזור? או אולי יש לך עצה אחרת?

תשובה:

מובן שאוכל לענות לך רק באופן כללי ביותר. ההחלטה על עקירת שן בינה מורכבת ממספר פרמטרים הכוללים: אם השן סימפטומטית – כלומר אם יש כאבים. האם השן פוגעת בשיניים סמוכות. אם יש סיכוי כי השן תבקע בעתיד. אם ישנו סיכון בעקירת השן (פגיעה בעצב). מצב השן בצילום פנורמי או CT . לגבי החשש שלך הנוגע להרדמה – נדיר ביותר שלא ניתן להרדים את האזור. בכל מקרה, אם ישנו מצב חריג, ניתן לעשות את העקירה בטשטוש או בהרדמה כללית. בהצלחה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים
רופאים בתחום
פרופ' אדי קרניאלי
פרופ' אדי קרניאלי אנדוקרינולוגיה
 מרכז להיפרתרמיה Hyper Thermia
מרכז להיפרתרמיה Hyper Thermia אונקולוגיה
ד"ר גרגורי זלטין
ד"ר גרגורי זלטין אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו