זקפה חלקית ושפיכה מוקדמת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 59. אשתי לוקחת תרופות פסיכיאטריות וכתוצאה מכך אין לה חשק לסקס לחלוטין. כתוצאה מכך התרחקנו מכך, וכשאנו מתקרבים לזה, אחת לחודשיים-שלושה, לא תמיד אני מגיע לזקפה או שהזקפה חלקית בלבד ומחזיקה זמן קצר מאד, ואחריו יש שפיכה אפילו שאין זקפה. מה אפשר לעשות על מנת לשפר את מצב הזקפה ולדחות את השפיכה?

תשובה:
תרופות פסיכיאטריות אכן עשויות לגרום לירידה בחשק המיני, מה גם שאני מניחה שאשתך בסביבות גילך, כלומר בתקופת גיל המעבר, המתאפיינת בשינויים הורמונליים המשפיעים גם הם על החשק המיני. חשוב מאוד להיות פתוחים בנושא, על מנת שאשתך תבין שהנושא מטריד אותך. שתף את אשתך גם בתסכול שאתה חש כתוצאה מתפקודך המיני. לגבי זמן הזקפה והשפיכה המוקדמת, שוב סביר להניח שמדובר בחלק מסממני הגיל, אך אין זה אומר שעליך להתייאש או לוותר על התענוג. כיום יש מספר תכשירים רפואיים (למשל הכדור המפורסם ויאגרה) שנועדו לשפר את התפקוד המיני במקרים כמו שלך. עליך לפנות לרופא המטפל ולבקש ממנו מרשם לתרופה. שימוש נכון ומבוקר יכול לשפר את תפקודך המיני פלאים. לגבי השפיכה המוקדמת מומלצת עבודה פסיכולוגית שמטרתה ללמוד לשלוט בפורקן. תוכל לפנות למטפל מיני או אף לאורולוג שינחה אותך בנושא. גם כאן, על ידי לימוד קצר ותרגול מתאים, תוכל לחוש בשיפור משמעותי. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד