דלג לתוכן
תזונה נכונה לסובלים מכיב קיבה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

החל ממוצאי שבת תפסו אותי כאבי אולקוס (לאחר 25 שנה שלא היו לי כאבים רציניים) עד יום שני. ביום שלישי הייתי בצום (תשעה באב) ולא כאב לי בכלל, וכשאכלתי בצאת הצום חזרו לי הכאבים, שנמשכים עד היום (יום ד'). ברצוני לדעת מהי התזונה הנכונה בשבילי, כדי שהקיבה שלי "תירגע".

תשובה:
אולקוס, או כיב קיבה בעברית, בהחלט יכול להגיב למזון, כלומר, כשאוכלים הכאב מתגבר ,וזאת כיוון שנוכחות אוכל בקיבה מעודדת יצירת נוזלים חומציים על מנת לעזור בתהליך העיכול. הפרשת נוזלים מסוג זה היא שמגבירה את תחושת הכאב. חשוב להימנע ממאכלים חריפים, אלכוהול, קפה, עישון, וממשקאות חומציים (קולה, מיץ תפוזים). במקביל יש לצרוך סיבים תזונתיים בכמות גדולה (פירות, קורנפלקס וכו). חשוב לציין ששינויים תזונתיים יכולים להקל על הסימפטומים, אך אינם מפלים בבעיה עצמה, ולכן אם את חושבת שאת אכן סובלת מכיב, עליך לפנות לרופא, כיוון שייתכן שמדובר בחיידק מסוג הליקובקטר פילורי, ואת זקוקה לטיפול אנטיביוטי. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ראובן אייכנבאום
ד"ר ראובן אייכנבאום נוירולוגיה
רופא מומחה בנוירולוגיה ושיקום
ד"ר אלי שולמן
ד"ר אלי שולמן רפואה אסתטית
5.0
( 3 חוות דעת )
"דר שולמן איש נעים ומיומן חזרתי אליו לטיפול חוזר. נעים וסבלני!"
ד"ר גיל לוי
ד"ר גיל לוי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה לרפואת רצפת האגן בבית החולים האוניברסיטאי, אסותא אשדוד
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו